بومان علی قاسمی

به مناسبت هشتاد و نهمین سالروز جشن استرداد استقلال وطن

 

ازادی حق فطری طبیعی و قانونی هر انسان است .  و انسان طبیعتأ آزاد خلق شده است . در درازای تاریخ بشریت  انسانهای زیادی بوده اند  که برای در بند کشیدن همنوعان و همجنسانش تلاشها ی زیادی را به خرچ داده  و جنگ های خونینی را براه انداخته اند تا شماری از انها را یا تحت فرمانروایی و حکمرانی خود دراورده و تمام هستی و زنده گی انهارا در اختیار خود بگیرند و یا  هزاران انسان  را بنام غلام و کنیز  دربند کشیده و با انان  حیوان گونه رفتار نموده  اند .

به همین گونه در درازای تاریخ  بشریت  انسانهای نیز بوده اند که برای ازادی انسا نها مبارزات و تلاش های خستگی ناپذیری نموده اند و شماری برای بدست اودن ازادی انسانها  جانهای شیرین شانرا ازدست داده اند اما به انسانها درس ازادی و ازاده زیستن را آموخته اند .

 کشور های بزرگ و استعمار گر و  گاهی شاهان  کشور کشا برای  وسعت بخشیدن  مرز های جغرافیایی سرزمین های شان  نیمی از نیم کره زمین را  با زور و جبر به اشغال خود اورده و از نیروهای انسانی و اقتصادی انان بهره برداری نموده اند.

حملات و کشور کشایی های سکندر مقدونی ، چنگیزخان مغل ، عثمانی های ترکیه ، در براعظم آسیا و اروپا  و دراواخر حملات  و کشور کشایی های  شاهان ، پارسی ، غزنوی ها ،  غوری ها ، ابدالی و مغل های هند  تمامأ به خاطر قدرت نمایی ،  کسب  منفعت های بیشتر و صلب آزادی دیگران  صورت  می گرفت .

 در قرن نزدهم میلادی  کشور استعماری بریتانیا  یا انگلستان بحیث یک قدرت سیاسی و نظامی  سر بر اورده و نیمی از جهان را در قلمرو حکومت خود گرد اورده بود .

برعلاوه شماری از کشور های  اروپایی و افریقایی ، شمار زیادی از کشور های  اسیایی نیز تحت قلمرو بریتانیا درامده بود و زمانی بود که  شاهان  انکلیس مغرورانه میگفتند که افتاب از بین دره ها ی خاور حاکمیت ما طلوع و در باختر ان غروب میکند.

افغانستان کنونی با همسایگان جنوبی اش که در شبه قاره  هند موقعیت داشتند همگی تحت فرمانروایی حکومت بریتانیا بودند .

نیروهای انگلیس در سرزمین افغانستان کنونی بارها  مورد حملات  آزادی خواهان این سرزمین قرار گرفته و جنگ های خونین  بین افغانها و انگلیس ها به وقوع میپیوست که در اغلب این جنگ ها شکست از ان انکلیس ها و پیروزی نصیب افغانها میگردید .

جنگ های دوگانه افغان و انگلیس  ثبت تاریخ کشور ما  شده و این دو جنگ سرنوشت ساز انگلیس هارا وادار ساخت تا افغانستان را ترک گویند .

انگلیسها که در سیاست و مکاری  پیشگام  بودند ، همیش  از راه نیرنگ  وفریب برحاکمان وقت افغانستان پیروز میگردید ند.

در عهد بادشاهی عبدالرحمن خان  انگلیس ها توانستند دسیسه شان زا عمل سازند و به دلخواه خود شان خط فاصل بین افغانستان و هند بریتانیایی را  ترسیم نمایند ، که این خط توسط یک مامور انکلیسی بنام دیورند  ترسیم گردید و تاکنون همانند یک غده سرطانی دربین کشور های  افغانستان و پاکستان کنونی  واقع شده است .

 پس از جنگ های خونین  بین افغانها و نیروهای اشغالگر انگلیسی ، بالاخره افغانستان در عهد بادشاهی اعلحضرت امیر امان الله خان  به تاریخ  18 اکست 1919 میلادی  توسط ارائه یک سند رسمی از سوی نمایندگی بریتانیا در هند   یک کشور آزاد  و مستقل اعلام گردید و از ان روز تاکنون  از نگاه سیاسی ، اجتماعی  و حقوق بین الدول  افغانستان یک کشور آزاد و مستقل شناخته شده است . 

18 اگست مطابق با 28 اسد  سالروز جشن استرداد استقلال وطن، یکی از اعیاد ملی مردمان افغانستان بوده و است که تا سرنگونی حکومت شاهی محمد ظاهر شاه از این روز بنام  روزجشن استقلال  تجلیل بعمل می امد .

اما بعد از سرنگونی حکومت شاهی و تغیر ان به نظامهای جمهوری ، جمهوری دموکراتیک ، دولت اسلامی و غیره . هرحکومتی که درافغانستان به گونه یی و توسط یک تحولی  به حاکمیت رسیده بودند ، همان روز تحول  را بنام جشن یاد نموده و  سالروز جشن حقیقی مردم افغانستان را که همان جشن  استقلال کشور ازنزد انگلیس ها است ، فراموش کردند.

سردار محمد داود خان  26 سرطان ، روز پیروزی کودتای نظامی سفیدش بر حکومت شاهی را جشن میگرفت و به ادامه ان حکومت های حزب دموکراتیک خلق از 7 ثور روز پیروزی کودتای خونین شان  بر نظام سردار داود تجلیل بعمل می اوردند و حکومت های مجاهدین  به شمول  حاکمیت فعلی از هشتم ثور، همان روزبه قدرت رسیدن رهبران مجاهدین  و سقوط حکومت داکتر نجیب الله  را جشن میگیرند .

اگر حقیقت بررسی شود  هیچ کدام از این روز ها نه لیاقت  تجلیل را داشته و نه دارند . چون همه این روز ها  روز یک تحول سیاسی در داخل کشور بوده که بیشتر توسط کودتاهای نظامی انجام شده است  و یک حاکم  به جای حاکم دیگر  حکومت رابه زور در دست گرفته است .

 معقول ترین جشن درافغانستان 18 اگست مصادف با 28 اسد است  که روز  استقلال افغانستان ازنزد استعمار پیر انگلیس است .

حکومت فعلی  درحالیکه  حکومت مشترک و ملی  درافغانستان شناخته شده است و بنام دموکراسی  و تامین عدالت  شعار های هم سرداده میشود . اما در مورد تجلیل از روز جشن  به جای جشن استقلال از تحول سیاسی هشتم ثور که بجای حکومت  داکتر نجیب الله ، حکومت به رهبری صبغت الله مجددی  قدرت را در دست گرفت تجلیل به عمل می اورد.

درحالیکه این روز  یک روز نکبت و بربادی  برای شماری از شهروندان کشوربالخصوص شهر و شهروندان کابل بحساب می اید و هرگز تجلیل از این روز مورد تائید تمام شهروندان کشور نمی باشد .

بنأ بزرکترین عید ملی و روز جشن و سرور برای مردم افغانستان فقط  سالروز استرداد استقلال وطن است ودولت ها باید بجای هشت ثور از 28 اسد  به عنوان روز استقلال ملی وسیاسی کشور تجلیل بعمل اورده   و دران  رژه های نظامی  و  محافل خوشی را برگزار نمایند . تا تمام  تعصبات سیاسی  رفع  شده و هیچ  فردی  آزرده خاطر نگردد. و افراد دیگر فخر و برتری جویی نتوانسته و ملت را مدیون  خودها ندانند.

 

آزاد و سربلند باد  کشور عزیز ما افغانستان

متحد و پیروز باد مردمان  مبارز این سرزمین

 

هشتاد و نهمین سالروز جشن استرداد استقلال وطن به همه افغانها مبارک باد

 

 


بالا
 
بازگشت