حامد عبیدی

 

شرکت هوایی پامیر به چشم مردم خاک می پاشد

 

هرچند از سقوط هوا پیمایی مسافر بری پامیر سه هفته میگذرد ، ولی تا حال مشخص نشده است که این هوا پیما چرا و به چه علت سقوط کرده است .

هواپیمای خطوط هوایی پامیرکه با 43 سرنشین از قندوز به سمت کابل در پرواز بود، به تاریخ 27ثور  در نزدیکی گذرگاه سالنگ در حدود صد کیلومتری شمال کابل ناپدید شد و سر انجام بعد از دو روز لاشه های این هوا پیما از منطقه غوربند ولایت پروان پیدا شد.

مقامات گفته اند که شاسایی شماری زیادی از اجساد این حادثه به زودی نا ممکن است و بعد از تثبیت هویت به خانواد ه های شان سپرده خواهد شد.

گفته میشود که تا حال هم اجساد شماری از قربانیان این حادثه به دلیل اینکه هویت شان شناسای نشده است به خانواده های شان  سپرده نشده اند.

بدنبال سقوط یک هواپیمای مسافربری پامیر  در افغانستان، حامد کرزی، رییس جمهور این کشور دستور داده است  تا تمامی هواپیماهای فعال در این کشور، از نو ارزیابی فنی شوند.

آقای کرزی همچنین به وزارت ترانسپورت و هوانوردی افغانستان دستور داده است  که تا امر ثانی، صدور مجوز فعالیت برای شرکت های خصوصی هواپیمایی را متوقف کند.

این حکم حامد کرزی  خود نشان میدهد که هنوز هم  سیستم هوانوردی  در کشور مطابق معیار های قبول شده در عرصه هوانوردی فعالیت نمی کنند.

در سال ۲۰۰۵ نیز یک هواپیمای خطوط داخلی کام ایر در شرق کابل سقوط کرد که طی آن بیش از ۱۰۰ نفر کشته شدند.

هر چند در اوایل سقوط هوا پیمای کام ایر وعده سپرده شده بود که درین مورد تحقیقات جدی صورت میگرد و به زودی علت سقوط آن وانمود میگردد اما متاسفانه تا حال که پنج سال از این رویداد سپری شده است ،علت سقوط آن به دلیل اینکه جبعه سیاه (جبعه که معلومات در مورد هوا پیما را ثبت میکند) هوا پیما چیزی را ثبت نکرده بود معلوم نشده است .

سقوط هوا پیما ها در کشور خود بیانگر بی توجه ای حکومت در قبال معیاری ساختن شرکت های هوا پیمایی در کشور است .

با آنکه جبعه سیاه هوا پیما پامیر نیز دریافت شده است ولی تا حال معلوم نیست که آیا این جبعه چیزی را ثبت کرده است یا خیر ؟

من فکر میکنم که شرکت هوایی پامیر نیز چند روز بعد مانند کام ایر  به خاطر اینکه از ملامتی فرار کند و به چشم مردم خاک بپاشد ،اعلان خواهد کرد که جبعه سیاه چیزی را ثبت نکرده است ،در حالیکه بسیار کم اتفاق می افتد که جبعه معلومات (جبعه سیاه ) چیزی را ثبت نکند .

دو شب بعد از سقوط هوا پیما پامیر تلویزیون طلوع یکتن از مسوولین شرکت پامیر ،نماینده وزارت هوانوردی و یکتن کارشناس را به برنامه کنکاش دعوت کرده بود تا در مورد علت سقوط ،بیمه هوا پیما و اینکه به اثر بی توجه ای کدام ارگان هوا پیما سقوط کرده است  معلومات ارایه نمایند .

در جریان مصاحبه مقامات وزارت و مسوولین شرکت پامیر با پرسش های جدی گرداننده این برنامه مواجه شدند و در بسیاری از موارد هر دو مقام سکوت اختیار کردند و حتا در پاسخ به چند پرسشی گفتد که معلومات به دستر س ندارند .

جریان این مصاحبه خود بیانگر آن بود که به اثر غفلت شرکت هوایی پامیر ووزارت هوانوردی این هوا پیما سقوط کرده است .

آن شب همه کسانیکه این برنامه را دیدند پی بردند که وزارت هوانوردی و شرکت پامیر درین قسمت غفلت کرده است.

همان شب تلویزیون طلوع واقعآ رسالت رسانه ای خود را ادا کرد و غفلت شرکت پامیر و وزارت هوانوردی را در قبال سقوط این هوا پیما  آشکار ساخت .

ای کاش این رسالت رسانه ای خود را تلویزیون طلوع حفظ میکرد .شر کت هوایی پامیر به منظور اینکه به مردم نشان دهد که این شرکت  هیچ نوع غفلت نکرده است در ساخت و بافت با تلویزیون طلوع  فردای آن شب برنامه دیگری را راه اندازی کرد و درین برنامه از سهم دار شرکت پامیر و رییس کابل بانک آقای خلیل الله فیروزی دعوت شده بوذ تا سخنان یکی از مسوولین شرکت پامیر را که یک شب قبل از آن در برنامه کنکاش تلویزیون طلوع صحبت کرده بود ترمیم کند.

از شروع تا ختم برنامه کنکاش به نفع شرکت  هوایی پامیر صحبت میشد و هر کس که این برنامه را می دید می دانست که این برنامه بخاطر ترمیم برنامه یک شب قبل که در آن یکی از مسوولین شرکت پامیر در بعضی موارد سکوت اختیار کرده بود تهیه شده است.

شرکت پامیر حالا میخواهد تا از طریق شماری از رسانه های که صرف بخاطر تجارت رسانه ای فکر میکنند و رسالت خود را فراموش کرده اند  به مردم این ذهنیت را بدهد که این شرکت هیچ نوع غفلت نکرده است  و این یک حادثه ای بود که در هر جا  به وقوع می پیوندد درحالیکه همه می دانند که شرکت پامیر در قسمت سقوط هوا پیما خود کوتاهی کرده است.

  در نخستین روز های سقوط هوا پیمای پامیر مقامات افغان علت سقوط این هواپیما را خرابی هوا و مشکلات فنی عنوان کرده بودند، اما یکی از مسئولان شرکت هواپیمایی پامیر از احتمال حمله تروریستی به این هواپیما سخن گفته بود ،اما تا کنون که هفته ها از این حادثه میگذرد علت دقیق این سقوط معلوم نشده است.

شرکت هواپیمایی پامیر اعلام کرده است که به خانواده هر یک از کشته شده گان این هوا پیما، صد هزار دلار می پردازد.

اما برخی از نزدیکان قربانیان این سانحه که برای تحویل گیری جسدها به شفاخانه چهار صد بستر  در کابل آمده بودند، خواهان به محکمه کشانیدن مسئولان شرکت هواپیمایی پامیر شدند.

حکومت افغانستان مکلف است تا هر چه زوتر علت سقوط این هوا پیما را رد یابی کند . در صورتیکه شرکت هوایی پامیر غفلت کرده باشد باید جواز فعالیت اش مسدود شود و صاحبان آن به محکمه کشانیده شود .

 

 


بالا
 
بازگشت