شبی در پای نوای دلنواز موسیقی با حبیب قادری

 

 

قریب یک نیم هفته قبل در محفل عروسی در حومهء  شهر پاریس فرانسه  ، مجال خلوت و همنوای با فضای مملوع از شادی و سرور را که بدرقه گر اش موسیقی آشنا و همنوا به گوشهایم بود یافتم. بدون تردید میتوانم بگویم خاطره های از  این محفل در ذهنم اگر زندگی مجال زیستن از این بیشتر را برایم عنایت فرماید تا دیر ها باقی خواهد ماند . علاوه از میسر شدن دید و باز دید با یاران ، دوستان و رفقا ء قدیم و ندیم آنچه در دلپذیری به عنوان خاطره فراموش ناشدنی در ذهنم ماندگار میماند فراصت ، شورانگیزی ، حوصله مندی و صدای دلنشین مطرب محفل بود که صمیمانه و از تهء دل به درخواست همه با ارایه ء ظرافت میلودی و ریتم همراه با محبت و فارغ از تکلف پاسخ میگفت و به گرمی فضای محفل صدا و نوایش ستاره های درخشان اخلاص و صفا را می پاشید . این جوان که  خواست  ، درک وآگاهیش درموسیقی نه در در آمد مادی بلکه درفراهم آوری و ارایه شادی و سرور به وطندارغربت نشین است ، حبیب قادری است که یکی از آوازخوانان جوان کشور ما  افغانستان،  است حبیب به همراه خانواده به کشور هند در سال ۱۹۸۳ رفتند. در آن وقت، او صنف  ششم در مکتب  شیرینو در شهر کابل مشغول به تحصیل بود. قرار معلوم او در هند بود که به موسیقی علاقه مند شد. در دسامبر ۱۹۸۵، حبیب و خانواده اش به ایالات متحده  امریکا ، مهاجرت کردند. در سال ۱۹۸۹ او از مدرسه کاستا مسا فارغ التحصیل شد. بعد از تحصیلات متوسطه، هدف او تحصیلات در سیستم اطلاعاتی مدیریتی بود. اضافه بر آن، او به  آموزش موسیقی را نیز پرداخت . اگرچه علاقمندی بیشتر او همیشه در کارهایش به موسیقی بود.

بعد از اجرا در مناسبتهای خصوصی مختلف، او آلبوم خود را با نام چادر گلنار در سال ۱۹۹۴ منتشر ساخت. اگرچه اینکار او  به عنوان نخستین ارایه هنری بود به باور خودش خالی از کمبودی و نواقص نبود . در این زمان او اجراهای خود را برای کسب تجربه بیشتر در مجالس خصوصی و عروسی‌ها گسترش داد. در آلبوم عروس گلها (۱۹۹۸)، که یکی از کارهای خوب او محسوب می‌شود، او شهرت خوبی را به دست آورد. در این آلبوم، حبیب خواننده ایرانی لیلا فروهر را دعوت به خواندن آهنگ متن این آلبوم به صورت دوگانه کرده بود. با اجرای آلبوم رویاهای طلایی محصول ۲۰۰۱ (یه انگلیسی: Golden Dream 2001)، او یک شبه به یک ستاره تبدیل شد. آهنگ‌های او از رادیو و تلویزیونهای مختلف افغانستان پخش می‌شدند و میشوند . سرانجام با آلبوم سال ۲۰۰۳ خود به نام مهمان یار، خود را به تمام مردم معرفی کرد و محبوبیت او به اوج خود رسید. وقتی حبیب به این آلبوم فراموش نشدنی دست یافت، تصمیم گرفت تا با کمپانی لیبل تری ویژن (به انگلیسی: TriVision Studio) قراردادی امضاء کند که مبنی بر آن، او پروژه دی وی دی خود را با نام سفر، سفر (به انگلیسی: Journey, Journey) را که سه سال طول کشید تا تکمیل شود را به اجرا گذاشت. این دی وی دی شامل ۹۰ دقیقه مستندها و مصاحبه‌ها با حبیب و دست اندرکاران این پروژه به همراه ۸ موزیک ویدیو از البوم مهمان یار بود که همه آنها به همراه پشت صحنه‌ها و عکسهای پشت صحنه بودند. حدود ۱ میلیون نسخه از سی دی و دی وی دی‌های مهمان یار در افغانستان به فروش رفت. آلبوم بعدی او به نام برای مردمم (به انگلیسی: For My People) محصول سال ۲۰۰۶ نیز یک موفقیت برای او بود. حبیب قادری موزیک ویدیوی کجک ابرو را در اوایل سال ۲۰۰۸ که توسط Xtudio Productions و Ramish Film درست شده بود را عرضه کرد. در مارچ سال ۲۰۰۸، او جایزه بانفوذترین خواننده افغانستان را از آن خود کرد. آخرین موزیک ویدیوی حبیب، به نام سکینه‌است که در اکتبر سال ۲۰۰۸ توسط تری ویژن استدیو عرضه شد.

حبیب قادری در خانواده‌ای بزرگ شد که دارای چهار برادر (قادر، فیض، حمید و حبیب) و دو خواهر بود. برادر او فیض قادری نیز یک خواننده‌است.

حبیب قادری در اکتبر سال ۲۰۰۹، در تبلیغات بانک خصوصی کابلبانک نیز شرکت کرد و برای مدت چندین ماه چهره او از تلویزیونهای افغانستان پخش می‌شد. لازم به ذکر است که در تبلیغات بانک کابل بانک هنرمندان سرشناس دیگری همچون فرهاد دریا نیز شرکت داشتند.

لیست آلبومها

مآخذ : ویکی‌پدیا

 فضل الرحیم رحیم خبرنگار آزاد

13.08.2011

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت